Vurderingen

Rapporten fra gruppen så litt på forskjellige vurderinger som staten kan gjøre for å hindre oss i å ta opp rask forbrukslån enn det staten mener er forsvarlig. Et moment som gruppen stusset på er at lånene er veldig tilgjengelig. Lånene kan fås raskt, noe gruppen mener ikke er så bra. Gruppen mener at tilgjengeligheten og hurtigheten til forbrukslån er en svakhet. Dette er interessant da mange vil nok si at dette er en av de store styrkene med forbrukslån. Lånene hjelper folk med en gang og alle kan få tak i dem. Det er ikke noen forskjell om du er en ressurssterk eller en ressurssvak person, det er enkelt nok for alle å gjøre selv.

Søker du på forbrukslån kan du få svar med en gang. Dette hjelper deg og meg til å vite hva som trengs eller ikke trengs i situasjonen. En slik rask tilbakemelding er en styrke, mens gruppen ser på for raske svar en svakhet. Svakheten kommer av at med fart gjøres beslutninger raskt, hvor raske beslutninger ikke nødvendigvis er det beste.

Gruppen mener at det heller ikke er bra hvis banker eller formidlere fremhever at det ikke er så vanskelig å få lån. Sier man at det er lett eller listen er lav for å få lån vil nok flere også søke om å få lån. Dette er lett å henge seg opp i, men samtidig er det faktisk fint at alle som trenger et slikt lån kan få det. Da alle må være myndige for å søke er alle juridisk sett kapable til å bestemme selv hva de trenger og ikke trenger.

En siste ting som gruppen ikke likte var at mange banker og formidlere fremhever hvor lett det er å søke. Dette er også positivt da enkelhet ikke er en byrde. Komplekse ting er en byrde, det tar mer tid og ofte mer penger å navigere.

Forbrukslån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *