Materielle ting

Materialisme

Det finnes mange ord i ordboka og materialisme er en av de ordene som man hører ganske ofte. Hva er nå materialisme og hva vil det si og være materialist? Det kan man spørre seg. Materialisme er en retning innenfor filosofi som fokuserer på hva som eksisterer og hva som ikke eksisterer. Denne filosofiske retningen sier at det kun er det som mennesket kan se og kjenne på gjennom sine sanser som eksisterer.

 

Materialisme er også noe som folk sier og bruker når det er snakk om hva folk liker og hva folk er opptatt at. Vi hører ofte noen si at han eller hun er en materialist. Det betyr det at personen man snakker om er veldig opptatt av materielle ting. Materielle ting folk ofte blir opptatt av er biler, klær og annet. Dette er motsatt av spirituelle aspekter som ofte fokuserer på det motsatte av materialismen, hvor det er mer fokus på hva du kan lære, føle og oppleve. Materielle ting er ofte sett på som fint å ha, men noen man nødvendigvis ikke kan ta med seg til det neste livet, om man tror på liv etter døden.

 

Forbruk

Forbruk er et stort aspekt innenfor den materialistiske verden. Når man er opptatt av ting så blir man fort også veldig opptatt av at det er viktig å få seg nye ting eller få seg spesifikke ting. I et kapitalistisk system kan det være veldig fort gjort å bli dratt inn i en materialistisk tankegang hvor man hele tiden vil ha ting. Det er også slik at forbruk i seg selv ikke er en dum ting innenfor det økonomiske konseptet bak kapitalismen. Når man snakker om kapital så er det viktig at den blir brukt. Forbruk er på den måten en måte for oss å gi fra oss penger til andre. I en kapitalistisk tanke er det viktig at man sprer pengene sine rundt slik at alle kan få brukt for dem og samtidig at de blir brukt. Kapitalismen slutter nemlig å fungere når ingen bruker penger.

 

Forbrukslån

Det finnes et konsept som heter forbrukslån, som er et lån du i teorien kan ta opp for å forbruke. Du kan søke på forbrukslån gjennom Sambla.no eller andre steder, men selve lånet anbefales ikke å bruke på forbruk. Det å låne penger for å bruke opp for deretter å betale en ganske høy rente for å betale bort det du allerede har brukt opp er en veldig dum måte å bruke penger på. Om det skulle være andre ting å bruke pengene på enn forbruk er det sett på som smartere. Vi snakker da om investeringer eller noe så enkelt som å pusse opp hjemme. Pusser du opp noe du selv eier blir i hvert fall ikke pengene dine borte, men de ligger i et nytt kjøkken eller på andre måter i et nytt gulv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *