Billig strøm

Strømbruk i dag

Nordmenn bruker strøm, som alle andre. Om du bor et sted eller et annet sted så bruker du strøm. Heldigvis er det mange som har tilgang på strøm, men ikke nok. Trenger du tilgang på strøm er det viktig at du har det. Alle trenger strøm og derfor er det viktig at du som trenger det også trekker mot strøm. I dag er strømbruken ganske varierende og inkluderende. De fleste bruker strøm til det aller meste. Om du ikke bruker strøm til alt kan det også være bra, men selve bruken av strøm varierer avhengig av hvor du er og hva du gjør.

Tar vi en titt på en vanlig norsk familie så kan du nok fort se at strøm brukes til det aller meste. Ser vi på strømbruken i henhold til hva du gjør hver dag så kan vi starte om morgenen. Når du står opp om morgenen så vil du nok bruke strøm for å få din vekkerklokke til å vekke deg. Deretter kan strøm lage deg varmt vann og passe på at du spiser mat som ikke er ødelagt. Strøm brukes samtidig til å holde rommet belyst og til å hjelpe deg til å finne det du trenger. Hvordan du kommer deg på jobb kommer an på hvor du bor og hva du gjør, men strøm spiller nok også en stor del her. Pendler du tar du nok tog eller buss. Tog er elektrisk. Bor du i områder med mye bompenger kan el-bil være et alternativ. Det er billig og den går på strøm.

Faktura

Når du kjøper strøm fra en strømleverandør får du en faktura i posten. Det er mulig at du fortsatt får to fakturaer i posten. Den ene fakturaen er da fra ditt lokale strømselskap. De fakturerer deg for nettleie. Den andre fakturaen kommer fra din strømleverandør som du kjøper strømmen din fra. Det er vanligere at man får to fakturaer hvis man har en billig strømleverandør enn om man har en dyrere leverandør. Gjennomfakturering tredde i kraft høsten 2016 og lar nå kraftselskapene sende deg en faktura for både nettleie og strømmen. Dette foregår slik at nettselskapet først sender regningen til strømleverandøren som legger dette til på din faktura for deretter å sende deg en.

Hvordan betale regningen?

Du kan vanligvis betale strømregningen på tre måter: forskuddsbetaling, etterskuddsbetaling eller a konto. Forskuddsbetaling betyr at du betaler for strømmen du tror du kommer til å bruke før du bruker den. Etterskuddsbetaling er det som er mest anbefalt og betyr at du betaler kun for den strømmen du har brukt. Det er en presis og veldig grei måte å betale for strømforbruket på. A konto eller avdragskonto er et delbetalingssystem hvor du betaler et visst beløp til en konto som blir trukket fra kontoen når strømmen er brukt. Dette kan være en grei måte å betale regningen din på. Når det er sagt er ofte det letteste å bruke nettbanken og betale der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *